Špagety s rajčatovou omáčkou

21.10.2021

Naprostá klasika!

Suroviny :

balíček špaget bezvaječných

olivový olej

1 - 2 cibule ( dle velikosti a chuti )

1 - 4 stroužky česneku ( dle velikosti a chuti )

3konzervy sekaných rajčat

1konzerva rajského protlaku

sůl, pepř, bazalka

Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Když začne vřít, ponoříme do ní špagety. Podebereme je a protočíme. Počkáme, až se voda zas začne vařit, ztlumíme plamen a necháváme probublávat po dobu uvedenou na obalu, ze kterého jsme špagety vyndali. Průběžně promícháváme. Pak zcedíme a necháme odkapat.

Cibuli si nakrájíme na drobno.

Česnek si připravíme do lisu na česnek, případně nastrouháme na struhátku/třítku na česnek

Do woku či hlubšího hrnce nalijeme po dně olivového oleje.

Olej rozpálíme.

Do rozpáleného oleje vsypeme na drobno nakrájenou cibuli.

Cibuli smažíme do "předzlatova".

Když začíná cibule nabírat náběh na "do zlatova", přidáme k ní prolisovaný/utřený česnek a řádně ho v ní rozmícháme.

Otevřeme si všechny plechovky.

Jakmile začne česnek krásně vonět, vsypeme/vlijeme k cibuli s česnekem plechovky krájených rajčat.

Řádně promícháme.

Ztlumíme plamen.

Osolíme, opepříme.

Znovu řádně promícháme.

Teď do toho přidáme z plechovky rajský protlak.

Opět řádně promícháme.

Přikryjeme pokličkou, přidáme plamen na maximum a přivedeme k varu.

Promícháme.

Ztlumíme plamen.

Na velmi mírném plameni necháváme za občasného promíchávání prohřávat a probublávat klidně i 3/4hodiny. ( Rajčata se tak krásně "rozleží", omáčka tak dostane opravdu super chuť. )

Na závěr omáčku zasypeme nasekanou bazalkou.

Vypneme hořák, ale wok/hrnec na něm přikrytý pokličkou ještě chvíli necháme dojít.

A pak už jen na vhodný = ne mělký talíř špagety a na ně tuhle mňam omáčku.

Dobrou chuť.

Na to, že chybí sýr na posypání si ani nevzpomenete.

© 2008 Dagmar Štroblová - Pomohu Vám
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky