Předvařená červená řepa
Na tuhle dobrotu Vás chci upozornit. VYNIKAJÍCÍ cenově dostupná předvařená červená řepa. Tato konkrétně opět ze supermarketu Albert. Mají jí tam u kysaných zelí.
+ jeden opravdu velmi snadný, rychlý, ale skvělý "recept" :
Suroviny:
hlízy předvařené červené řepy, množství záleží na Vás.
červený ocet balsamico
olivový olej
sůl, pepř, třtinový cukr
Postup:
do hrnečku - nebo do tmavé uzavíratelné lahvičky, my tak tuto zálivku máme stále připravenou - nalijeme a nasypem v poměru :
3 lžíce olivového oleje
8 lžic červeného octa balsamico
1,5 lžičky soli
pepř na pár otočení mlýnkem
3,5 lžičky třtinového cukru
( Pokud si to budete připravovat do lahvičky, použijte trychtýř a obraťte pořadí = začněte sypkými přísadami, tekuté až na konec. Abyste si nejprve neumastili a neooctovali trychtýř. Kdyby ano, sypké směsi by nešly, a nebo ne lehce, nasypat, protože by se na stopy po těch tekutinách lepily )
To vše žádně promícháme, necháme v sobě rozpustit.
Řepu vyndáme z obalu.
Řepu, kterou nebudeme používat vložíme do uzavíratelné dózy a uskladníme v ledničce. Nějakou dobu tam tak vydrží. Ale ne věčně. Nicméně, řekněme cca 5 dnů ano.
Řepu, kterou budeme používat si položíme na krájecí plochu a dle chuti = kolečka, kostičky - nakrájíme.
Nakrájenou řepu rychle přendáme do misky/hlubšího talíře a krájecí plochu po ní zavčasu očistíme.
Když je dresing již krásně rozpuštěný, řepu v misce/hlubším talíři s ním dle libosti pokapeme/polijeme.
Takto to můžeme jíst hned, třeba´s i jen samotné s otoustovaným pečivem, případně s rukolou, natrhanými listovymi saláty, polníčkem atd., nebo si k tomu můžeme dle libosti nakrájet další zeleninu či ovoce, třeba pomeranč je k tomu výborný.
Tímto způsobem upravenou červenou řepu můžeme použít taky ale např. k bílému tofu = tofu natural
: https://pomohuvam.webnode.cz/l/proste-tofu/
atd. ... Meze se nekladou.
Dobrou chuť!

